Søg i denne blog

onsdag den 24. september 2014

Hvordan optages alkohol i kroppen?



5 minutter efter vi har indtaget alkoholen kan det måles i blodet, men hvordan optages det egentlig i vores kroppe? Alkoholen bliver først og fremmest optaget i mavesækken og tarmene. Ca. 20% af alkoholen bliver optaget i mavesækken, og de resterende 80% i tarmene. Dog kan fordelingen ændres, hvis man har spist meget fed mad. Den fede mad gør at alkoholen langsommere kommer igennem mavesækken, og derfor ikke så hurtigt bliver optaget i kroppen. Det vil sige at hvis man har mad i maven bliver man langsommere beruset. Omkring en time efter at man har indtaget alkoholen, kan man se den fulde påvirkning. 

Før i tiden troede man at drikke som sodavand,danskvand og champagne ville gøre at alkoholen blev optaget hurtigere i kroppen pga. det store indhold af kuldioxid. Senere har man dog fundet ud af at det viste sig at være forkert. 

Alkoholen blander sig med blodet og væsken i kroppen. 10% af alkoholen i blodet bliver udledt af sved, urin og udånding. De resterende 90% bliver nedbrudt i leveren. Leveren er det sted hvor alkohol og affaldsstoffer bliver nedbrudt. Det sker ved at leveren nedbryder alkoholen til eddikesyre. Eddikesyren kan derefter nedbrydes af kroppens normale nedbrydnings system. 

Hvis man er storforbruger af alkohol kan det føre til skrumpe lever, fordi leveren kommer på overarbejde. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar