Søg i denne blog

onsdag den 24. september 2014

Hvad er belønningssystemet?

Menneskers hjerne er beriget med et belønningssystem. Mennesker har brug for beløningssytemet for at kunne overleve, derfor er beløningsstemet ikke kun en dårlig ting.
Belønningssystemet er det der udløser stoffet dopamin, dopamin udløses når man gør noget rart. Når dine øjne ser noget du godt kan lide så siger din hjerne at det skal du have i munden.  

Når vi drikker alkohol så tilfredstiller vi vores trang og bliver belønnet med dopamin. Det er den følelse alkoholiker blandt andet bliver afhængige af.
Mennesker er afhængige af dopamin. Man kan ikke kun få dopamin ved at drikke eller spise, det bliver også udløst hvis man får stillet sin lyst til sex eller at man bare får udløst en trang. Belønningssystemet sidder i den forreste del af hjernen, som kaldes frontalapperne.

Mennesker har fundet ud af hvilke ting der udløser dopamin ud fra erfaringer de har gjort sig.

Når du foreksempel ser på dette billed af nogle vingummier, løber din mund så ikke i vand?  Det  er dine erfaringer og din hjerne der fortæller dig at vingummier er gode, selvom at du godt ved at vingummier ikke er gode for dig. Hvis du nu får et stykke slik i munden så bliver din hjerne tilfredstillet og der bliver udløst dopamin. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar