Søg i denne blog

torsdag den 25. september 2014

10 grunde der kan føre til alkoholmisbrug

400.000 dansker er misbruger af alkoholl. Det kan skyldes forskellige grunde. Herunder er 10 forskellige grunde til at man kan blive afhængige af indtaget af alkohol:

Livskvalitet:
Hvis man kommer i en dårlig periode i sit liv. Og man har svært ved at komme oven på igen. Så er alkohol hurtigt virkende og man kommer hurtigt på andre tanker. Det er en let løsning hvis man ikke kan bære alle tankerne. Hvis det er en længere periode, kan alkohol indtaget blive vedvarende.     

Fester:
Mange unge mennesker deltager i fester, nogle oftere end andre. Der bliver typisk serveret alkohol, og hvis man ofte fester og drikker en del alkohol, indtager man meget  jævnligt. Det kan føre til afhængighed, efter en periode med mange deltagelser i fester. 

Konflikter i familien: 
Hvis der er krise eller dårligt sammenhold i familien, kan det være svært at være del af den. Hvis man ikke kan håndtere det, vælger nogle at begynde på at indtage alkohol og glemme de grimme tanker om familien. 

Arbejdedsproblemer:
Hvis man ikke føler sig velkommen på sin arbejdsplads, eller man er meget dårligt stilet. Kan man indtage alkohol for at glemme at man føler sig udstillet.

Ensomhed:
Ensomhed kan fylde meget i livet. For at undgå, at fokusere for meget på det. Kan man indtage alkohol for at tænke på noget andet.

Depression:
Depression kan forkomme af mange ting, og med kraftige depressioner kan det være svært at komme oven på igen. Men for ikke at blive for deprimeret, kan man indtage alkohol, for at mindske depressionerne.

Miljø:
Hvis man vokser op i et hårdt miljø, med mennesker i området som ryger hash, er voldelige og drikker meget kan man måske ikke bare lade vær med at sige fra.

Gruppepres:
I en gruppepresset situation, kan det være svært at sige fra. Fordi at dem omkring dig opmuntrer dig til indtage alkohol (eller andre former for rusmidler). Hvis gruppepres forekommer jævnligt, kan det blive en vane og på den måde kan man blive afhængig af indtagelsen. 

Fortid:
Hvis man har haft en hård fortid, hvor man f.eks. har mistet nogen, kan man sidde fast i fortiden og kan på den måde få dannet dårlige vaner som f.eks. at drikke meget alkohol. 


Socialarv/ normer:
Indtagelse af alkohol kan være en socialarv, fx: hvis en far, mor eller bror drikker.

Så starten på afhængighed har oftest noget med livskvalitet at gør ligegyldigt om det er på arbejdspladsen, i familien eller mellem fremmede. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar